2020 September 26, Saturday
Főoldal  //  Bélapátfalva  //  „Önök kérték!”: Bélapátfalva és térsége is szabad vállalkozási zóna lett
16
May 2013
PDF
Print
E-mail

Néhány hónappal ezelőtt egy helyi vállalkozók által aláírt kérelmet juttatott el a kormányhivatalhoz Ferencz Péter, Bélapátfalva polgármestere, amelyben azt kérte, hogy Heveshez és Pétervásárához hasonlóan Bélapátfalva is megkaphassa a szabad vállalkozási zónákat megillető kedvezményeket.

 

Ennek tükrében a mai esemény akár egy „Önök kérték!” különkiadásnak is beillik – fogalmazott Horváth László kormánymegbízott, országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján a Bélapátfalvai Ipari Parkban. A kezdeményezést a Kormány meghallgatta és legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy a bélapátfalvai kistérség településeivel bővíti a kedvezményezettek listáját. Így mostantól szabad vállalkozási zónának minősül Balaton, Bátor, Bekölce, Bélapátfalva, Bükkszentmárton, Egerbocs, Egercsehi, Hevesaranyos, Mikófalva, Mónosbél, Nagyvisnyó, Szilvásvárad és Szúcs.

Mint ismeretes, a múlt év végén létrehozott zónákkal a Kormány hazánk 47 leghátrányosabb kistérségét szándékozik a befektetők számára vonzóbbá tenni. A program részeként az új munkahelyet teremtő vállalkozások adókedvezményeket és egyéb támogatásokat kapnak. A foglalkoztatás-bővítésre a cégek az alaptámogatáson felül munkahelyenként 400 ezer forint kiegészítő támogatást igényelhetnek, így összesen csaknem 2 millió forint járhat egy új munkahelyért. A zónák előnye továbbá a szociális hozzájárulási adó, a szakképzési hozzájárulás kedvezménye ás az európai uniós fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés elősegítése is.

Horváth László kiemelte, hogy a felsorolt kedvezmények és előnyök nem csak az újonnan betelepülőkre, hanem a már itt működő vállalkozásokra is vonatkoznak. A Bélapátfalvai Ipari Park a térség meghatározó jelentőségű gazdasági centruma, ahol a közeljövőben megvalósuló nagyszabású beruházásokat is segíti a Kormány mostani döntése.

Ferencz Péter polgármester kifejtette, hogy a régóta itt működő, stabil foglalkoztatónak számító helyi vállalkozók azzal a szándékkal keresték meg a kormánymegbízottat, hogy az újabb munkahelyteremtésekre és a fejlesztésekre vonatkozó elképzeléseik megvalósulhassanak. Ezzel a kedvezmény-csomaggal elégedettek a településen működő cégek, de bátran kiajánlható potenciális befektetetőknek is.

Eger, 2013. május 15. Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal, Fotó: Gál Gábor

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*