04
áp 2016
PDF
Nyomtatás
E-mail

A Tisza-tó szeretne a síkvidéki kerékpározás központjává válni, hamarosan átadják az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros központját, amely május végétől fogad vendégeket, egész éves üzemeléssel, nyáron hosszított nyitva tartással. A beruházás csaknem egymilliárd forintba került.

A Tisza-tó szeretne a síkvidéki kerékpározás központjává válni, ennek érdekében hamarosan átadják az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros központját, amely május végétől fogad vendégeket, egész éves üzemeléssel, nyáron hosszított nyitva tartással. A beruházás csaknem egymilliárd forintba került.

 

A földszinten fogadócsarnok, információs pult, kerékpárszerviz és -kölcsönző áll rendelkezésre 300 prémium kategóriájú biciklivel. Az első emeleten szociális helyiség, vizesblokkok, zárható öltözők szolgálják majd a vendégek kényelmét, a második emeleten pedig panorámás kávézó. Az egész épületben elérhető a wifi, és készült egy mobilalkalmazás is, amely képes leírásokkal segíti a tó körüli kerékpározást.

Érdekesség, hogy az épület körül ívelt felhajtó, kerékpáros rámpa fut egészen a második emeletig, így mindegyik szint biciklivel is megközelíthető. Beszereztek egy quadot is, amely kerékpárszállítós utánfutóval siet majd a szervizelésre szorulók segítségére, illetve utánfutós mikrobusz segíti a családokat, ha a kisebb gyerekek feladnák a tekerést.

A centrumhoz kerékpárút-fejlesztés is kapcsolódik majd, melynek keretében a tó körüli kerékpárutat összekapcsolják az EuroVelo hálózattal és megépítik a hiányzó 8 kilométeres szakaszt, amely Tiszafüredet Poroszlóval köti össze. A kiviteli tervek elkészültek, nehézség, hogy az útvonal összesen egy kilométernyi kerékpáros híd (konkrétan 4 különálló híd) megépítését is szükségessé teszi.

2016. április 4.

Forrás: www.turizmus.com

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*