24
2016
PDF
Nyomtatás
E-mail

Architizer A+ díjra jelölték a tavaly átadott galyatetői kilátót renováció kategóriában. A legnagyobb amerikai online építész magazin, az Architizer három évvel ezelőtt a Wall Street Journal Magazinnal és a Webby-vel közösen alapította a rangos nemzetközi versenyt, melynek idei döntőjébe szakmai zsűri válogatta be a Galya-kilátót két amerikai és két kínai épület társaságában. A díjra esélyesekre a közönség is szavazhat.

 

Az Országos Kéktúra nyomvonalán található Galya-kilátót a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói, Kovács Csaba és Vass-Eysen Áron tervezték újra.

Az 1939-ben átadott építményt körbevevő fák az évek múltával jelentősen túlnőtték a kilátót, ezért ezt a szintet – a tervezői szándék szerint – egy vasbeton toldással megemelték, visszaadva ezzel az eredeti panoráma élményét.

Az ország egyik legmagasabban álló kilátója egyedülálló, 360°-os panorámát nyújt. A csaknem 1000 méteres magasságban lévő tetőterasz megközelítése egy új, kettős közlekedési rendszeren keresztül lehetséges: a tervezők a megnyújtott belső mag köré csavartak két, egymással párhuzamosan haladó lépcsőt, szigorúan elválasztva ezzel a fel- és lejutást.

A felső részben a színes körablakoknak is köszönhetően a belső terek csodás fényjátékában gyönyörködhetünk.

A kilátó korábbi 17 m-es magasságát megtoldva, új magassága 30 m lett. Tetejéről a Mecsekig, a Magas-Tátráig láthatunk el.

Szavazni április 1-ig, az awards.architizer.com oldalon lehet.

 

2016. március 24.

Fotó: Lénárt Márton

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*