Turizmus

Heves megye term√©szeti sz√©ps√©geirŇĎl, t√∂rt√©nelmi borvid√©keirŇĎl j√≥l ismert ter√ľlete haz√°nknak. Eger az orsz√°g legszebb barokk v√°rosa, ezer√©ves p√ľsp√∂ki sz√©khely, ma √©rseki k√∂zpont. Eger v√°ra √©s a hozz√° fŇĪzŇĎdŇĎ t√∂rt√©nelmi esem√©nyek t√∂bb sz√°zezer vend√©get vonzanak √©vente. A Tisza-t√≥ a Balaton ut√°n a m√°sodik legnagyobb t√≥ Magyarorsz√°gon. A Tisza-t√≥ k√∂rbetekerhetŇĎ a mintegy 120 km hossz√ļs√°g√ļ ker√©kp√°r√ļton, de sz√°mos egy√©b tev√©keny√©g is v√°rja itt a vend√©geket: mad√°rmegfigyel√©s, v√≠zi t√ļra √ļtvonal, c√∂l√∂p√∂kre √©p√ľlt v√≠zi s√©t√°ny, Poroszl√≥n Eur√≥pa legnagyobb √©desv√≠zi akv√°riuma. A M√°tra hegys√©g egyed√ľl√°ll√≥ term√©szeti vonzerŇĎ t√ļra√ļtvonalaival. Kilenc telep√ľl√©sen van term√°lf√ľrdŇĎ, tov√°bb√° M√°traderecsk√©n tal√°lhat√≥ az orsz√°gban egyed√ľl√°ll√≥ sz√©ndioxid sz√°razf√ľrdŇĎ, azaz mofetta.06
j√ļ 2017
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A Modern v√°rosok program 3400-3500 milli√°rd forintnyi fejleszt√©st tartalmaz, a 23 √©rintett v√°ros projektjei z√∂m√©ben m√©g csak a tervez√©si szakaszban vannak, de j√∂vŇĎre - a kivitelez√©sek indul√°s√°val - ak√°r ezer milli√°rd forintot is leh√≠vhatnak.

 
21
j√ļ 2017
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

2017-ben m√°r m√°sodik alkalommal nyerte el a B√ľkki Nemzeti Park a TripAdvisor Kiv√°l√≥s√°gi Tan√ļs√≠tv√°ny√°t. Ezt az elismer√©st azok a l√°tnival√≥k √©rdemlik ki, amelyek az elm√ļlt √©v sor√°n folyamatosan nagyszerŇĪ √©rt√©kel√©seket kaptak a TripAdvisoron.

 
12
j√ļ 2017
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl 53,5 milli√°rd forint jut turisztikai fejleszt√©sekre, illetve marketingre ‚Äď jelentette be a Magyar Turisztikai √úgyn√∂ks√©g. Tov√°bbi j√≥ h√≠r, hogy √°prilisban 33 sz√°zal√©kkal nŇĎttek a kereskedelmi sz√°ll√°sd√≠j-bev√©telek.

 
08
m√° 2017
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

M√°jus 13‚Äď14-√©n √ľnnepli a 130 √©ves M√°trai turizmus fenn√°ll√°s√°t a k√©t m√°trai TDM-szervezet, a M√°tra J√∂vŇĎje Turisztikai Egyes√ľlet √©s a Gy√∂ngy√∂s M√°tra Turisztikai K√∂zhaszn√ļ Egyes√ľlet.

 
26
√°p 2017
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Hamarosan √ļj attrakci√≥s ter√ľlet ny√≠lik Egerszal√≥kon a Barlanglak√°sok mellett, a S√°fr√°nykert - adta h√≠r√ľl a G√≥gyvizek V√∂lgye TDM.

 
09
feb 2017
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A M√ĀV-Start √©s a GYSEV febru√°rt√≥l 20 sz√°zal√©kos utaz√°si kedvezm√©nyt ny√ļjt a Magyar Term√©szetj√°r√≥ Sz√∂vets√©g √©rv√©nyes klubk√°rty√°val rendelkezŇĎ tagjai r√©sz√©re.

 
08
feb 2017
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Febru√°r elej√©n k√∂z√∂s eln√∂ks√©gi √ľl√©st tartott a M√°tra J√∂vŇĎje Turisztikai Egyes√ľlet √©s a Gy√∂ngy√∂s-M√°tra Turisztikai K√∂zhaszn√ļ Egyes√ľlet. A k√©t helyi TDM-szervezet √°ttekintette az √©v fontosabb feladatait.

 
07
j√ļ 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Az √©szak-magyarorsz√°gi r√©gi√≥ban sz√°mos lenyŇĪg√∂zŇĎ panor√°m√°t ny√ļjt√≥ kil√°t√≥ tal√°lhat√≥. Ezeket a kil√°t√≥kat gyŇĪjt√∂tt√ľk most egy csokorba.

 
30
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

M√°jus 26-√°n tartotta soros k√∂zgyŇĪl√©s√©t az Eger √©s t√©rs√©ge TDM Egyes√ľlet, ahol az eln√∂ks√©g mand√°tum√°nak lej√°rt√°val √ļj tiszts√©gviselŇĎket is v√°lasztottak.

 
27
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Megjelent a GINOP-8.3.1-16 Mikro-, kis- √©s k√∂z√©pv√°llalkoz√°sok versenyk√©pess√©g√©nek n√∂vel√©se c√©l√ļ Hitelprogram √ļtmutat√≥ja a Sz√©chenyi2020 oldalon. A program kamatmentes hiteleket k√≠n√°l, amelyek olyan fejleszt√©sekhez is ig√©nybe vehetŇĎk, amelyek nem t√°mogathat√≥k a p√°ly√°zati programokban.

 
23
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A gy√∂ngy√∂si Szent Bertalan-templom Kincst√°ra kapta Az √©v m√ļzeuma 2015, a fŇĎv√°ros IX. ker√ľlet√©ben l√©vŇĎ J√≥zsef Attila Eml√©khely Eszm√©let c√≠mŇĪ ki√°ll√≠t√°sa pedig Az √©v ki√°ll√≠t√°sa 2015 d√≠jat. ElŇĎsz√∂r nyert egyh√°zi fenntart√°s√ļ int√©zm√©ny.

 
03
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A magyarorsz√°gi beutaz√≥ √©s a kiutaz√≥ turizmus egyar√°nt n√∂veked√©st mutatott 2015-ben - ez der√ľl ki a KSH Magyarorsz√°g 2015 c√≠mŇĪ kiadv√°ny√°b√≥l.

 
14
√°p 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

B√°r a hajdani lovas √ļton√°ll√≥k nem t√©rnek vissza, m√©gis bety√°ros j√≥kedvre der√ľlhet, aki p√ľnk√∂sd hava legelsŇĎ napj√°n M√°traf√ľredre l√°togat.

 
04
√°p 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

2016. március 31-én immáron tizenegyedik alkalommal adták át az Aranynap-díjat. Az idei gála helyszíne az ötcsillagos szállodai kategória nyertese, a Budapest Marriott Hotel volt.

 
04
√°p 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A Tisza-t√≥ szeretne a s√≠kvid√©ki ker√©kp√°roz√°s k√∂zpontj√°v√° v√°lni, hamarosan √°tadj√°k az orsz√°g legnagyobb √©s legkomplexebb ker√©kp√°ros k√∂zpontj√°t, amely m√°jus v√©g√©tŇĎl fogad vend√©geket, eg√©sz √©ves √ľzemel√©ssel, ny√°ron hossz√≠tott nyitva tart√°ssal. A beruh√°z√°s csaknem egymilli√°rd forintba ker√ľlt.

 
24
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Architizer A+ d√≠jra jel√∂lt√©k a tavaly √°tadott galyatetŇĎi kil√°t√≥t renov√°ci√≥ kateg√≥ri√°ban. A legnagyobb amerikai online √©p√≠t√©sz magazin, az Architizer h√°rom √©vvel ezelŇĎtt a Wall Street Journal Magazinnal √©s a Webby-vel k√∂z√∂sen alap√≠totta a rangos nemzetk√∂zi versenyt, melynek idei d√∂ntŇĎj√©be szakmai zsŇĪri v√°logatta be a Galya-kil√°t√≥t k√©t amerikai √©s k√©t k√≠nai √©p√ľlet t√°rsas√°g√°ban. A d√≠jra es√©lyesekre a k√∂z√∂ns√©g is szavazhat.

 
24
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Nagyszab√°s√ļ komolyzenei rendezv√©ny v√°rja a l√°togat√≥kat 2016. j√ļlius 15-16-17-√©n a Tisza-tavon. A Term√©szet Operah√°za Tisza-tavi Fesztiv√°l v√°ltozatos programjait bemutat√≥ sajt√≥t√°j√©koztat√≥n Szab√≥ R√≥bert, a Heves Megyei K√∂zgyŇĪl√©s eln√∂ke √ļgy fogalmazott: a n√©gy megy√©t fel√∂lelŇĎ Tisza-t√≥ m√°ra az √∂sszefog√°s szimb√≥lum√°v√° v√°lt, s √∂r√∂mmel t√∂lti el, hogy a csod√°latos term√©szet, az akt√≠v pihen√©s √©s a kult√ļra √∂tv√∂z√©s√©vel id√©n is egy orsz√°gos sz√≠nvonal√ļ esem√©ny k√≠n√°l majd kikapcsol√≥d√°st minden koroszt√°ly sz√°m√°ra.

 
03
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

SzŇĎnyin√© T√≥th Zsuzsanna, a M√°traderecskei Sz√©n-dioxid Gy√≥gyg√°zf√ľrdŇĎ (Mofetta) √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥ja √©rdemelte ki a 2015. √©v eg√©szs√©gturizmus-menedzsere d√≠jat. Szab√≥ R√≥bert, a Heves Megyei K√∂zgyŇĪl√©s eln√∂ke szerd√°n, a m√°traderecskei √∂nkorm√°nyzat √ľnnep√©lyes k√©pviselŇĎ-test√ľleti √ľl√©s√©n k√∂sz√∂nt√∂tte a d√≠jazottat.

 
01
m√° 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Az idei esztendŇĎ eddig eltelt r√©sz√©nek egyik kiemelkedŇĎ √©szak-magyarorsz√°gi esem√©nyek√©nt t√≠z orvosb√≥l √©s k√©t ell√°t√°sszervezŇĎbŇĎl √°ll√≥ lengyel deleg√°ci√≥ l√°togatott a r√©gi√≥ba. A szakemberek a t√©rs√©g eg√©szs√©gturizmus√°nak helyzet√©t tanulm√°nyozt√°k √©s tov√°bbi egy√ľttmŇĪk√∂d√©srŇĎl √°llapodtak meg.

 
04
feb 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Cs√ľt√∂rt√∂k reggeltŇĎl lehet jelentkezni az Erzs√©bet-program szoci√°lis √ľd√ľltet√©si p√°ly√°zataira. A nyugd√≠jasok, a nagycsal√°dosok √©s a fogyat√©kkal √©lŇĎk a kedvezm√©nyezettek.

 
26
jan 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A Magyar Sz√°llod√°k √©s √Čttermek Sz√∂vets√©ge a Magyar Turizmus Zrt egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©vel 2015-ben harmadszor √≠rta ki az ‚Äě√Čv Sz√°llod√°ja‚ÄĚ p√°ly√°zatot. Erre 21 darab, 5-4-3*-os sz√°lloda jelentkezett. Az √ľnnep√©lyes eredm√©nyhirdet√©sre 2016. janu√°r 22-√©n a Budapest Hilton Sz√°lloda B√°lterm√©ben ker√ľlt sor, mintegy 250 vend√©g r√©szv√©tel√©vel, a turizmus √°llami ir√°ny√≠t√°sa, az MT Zrt, sz√°llod√°k √©s a sajt√≥, valamint a t√°mogat√≥k k√©pviselŇĎinek jelenl√©t√©ben.

 
18
jan 2016
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Magyarorsz√°g minden t√°j√°r√≥l k√≠n√°l ‚Äěkalandokat" egy √ļj hazai programaj√°nl√≥ szolg√°ltat√°s √©s a hozz√° tartoz√≥ mobilalkalmaz√°s, amely GPS r√©v√©n √©rz√©keli, hol j√°rtunk √©s ott mit csin√°ltunk. A legakt√≠vabbak kedvezm√©nyekre √©s aj√°nd√©kokra v√°lthatj√°k a gyŇĪjt√∂tt pontokat.

 
03
dec 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Biztons√°gos, kiv√°l√≥, √∂tcsillagos! ‚Äď ezt mondj√°k r√≥lunk a k√ľlf√∂ldi turist√°k a Magyar Turizmus Zrt. √ļj, k√∂zel hatperces vide√≥√ľzenet√©ben, amely nemr√©giben ker√ľlt fel a youtube vide√≥megoszt√≥ port√°lra.

 
25
nov 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Alig f√©l √©v alatt, mintegy 500 milli√≥ forint uni√≥s t√°mogat√°sb√≥l fel√©p√ľlt Magyarorsz√°g legnagyobb ker√©kp√°ros centruma Tiszaf√ľreden, a l√©tes√≠tm√©nyt v√°rhat√≥an 2016 tavasz√°n vehetik birtokba a l√°togat√≥k - k√∂z√∂lte az MTI-vel a Tisza-tavi Turizmus FejlesztŇĎ Egyes√ľlet titk√°ra, egyben a projekt turisztikai szak√©rtŇĎje.

 
25
nov 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A Magyar Sz√°llod√°k √©s √Čttermek Sz√∂vets√©g√©nek dr. Menyh√°rt Lajos Alap√≠tv√°nya √°ltal id√©n is ki√≠rt az ‚Äě√Čv Ifj√ļ Sz√°llod√°sa‚ÄĚ p√°ly√°zat nyertese Varga Zsuzsanna, az egri Imola Hotel Plat√°n sz√°llodaigazgat√≥ja lett.

 
06
okt 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A Gy√≥gyvizek V√∂lgye TDM Egyes√ľlet tagjai k√∂z√∂tt tarthatja sz√°mon Egerszal√≥k, Demj√©n √©s Egersz√≥l√°t legt√∂bb turisztikai v√°llalkoz√°s√°t. Imm√°r m√°sodik √©vben d√≠jazza a tagjai k√∂z√ľl a kiemelkedŇĎ vend√©gforgalmat lebonyol√≠t√≥ sz√°ll√°shelyeket kateg√≥ri√°nk√©nt, valamint a legdinamikusabban fejlŇĎdŇĎ telep√ľl√©st.

 
18
aug 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

Az Orsz√°gos K√©kk√∂r meg√ļj√≠t√°s√°t c√©lz√≥ 2,7 milli√°rd forintos beruh√°z√°s utols√≥ elemeit szeptember v√©g√©re adj√°k √°t. A fejleszt√©s eredm√©nyek√©nt Eur√≥pa egyik legmodernebb √©s leghosszabb, 2550 kilom√©teres turista√ļtvonala lett.

 
03
aug 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A magyarok k√©tharmada ragaszkodik olyan apr√≥ szok√°sokhoz vagy t√°rgyakhoz, amelyek szerencs√©t hozhatnak az utaz√°s √©s nyaral√°s alatt ‚Äď der√ľlt ki a Szallas.hu felm√©r√©s√©bŇĎl. Legink√°bb a fekete macsk√°t√≥l tartunk, de a hazai sz√°ll√°sad√≥k is seg√≠tenek a szerencs√©tlens√©g megelŇĎz√©s√©ben: a 13-as minden 4. sz√°ll√°shelyen kimarad a sz√°moz√°sb√≥l.

 
10
j√ļ 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A turizmus töretlen növekedéssel zárta a tavaszt is: májusban 960 ezer vendég 2,25 millió éjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A vendégszám közel 6%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 3,8%-kal haladta meg a tavaly ilyenkor mért értéket.

 
19
j√ļ 2015
PDF
Nyomtat√°s
E-mail

A tiszavir√°g elsŇĎ n√©h√°ny sz√°z p√©ld√°ny√°nak n√°szrep√ľl√©s√©vel Tiszak√ľrt, Tiszainoka √©s Nagyr√©v t√©rs√©g√©ben elkezdŇĎd√∂tt az idei k√©r√©szrajz√°s a Tisza k√∂z√©psŇĎ szakasz√°n.

 
<< ElsŇĎ < ElŇĎzŇĎ 1 2 3 4 5 6 7 K√∂vetkezŇĎ > Utols√≥ >>

1. oldal / 7

El√©rhetŇĎs√©gek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei √Ėnkorm√°nyzat hivatalos
honlapj√°val kapcsolatos √°ltal√°nos
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Telep√ľl√©seink

Telep√ľl√©seink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*