06
2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

3,5 milliárd forintra pályázhatnak a Helyi Akciócsoportok (HACS), illetve a köz-, a civil és a vállalkozói szféra képviselői a LEADER térségek közötti együttműködés megvalósításához.

 

Egy együttműködési projektre maximum 50 millió forint igényelhető. A támogatási kérelmeket 2013. április 2-től augusztus 31-ig folyamatosan lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Az együttműködés létrejöhet legalább két különböző, magyarországi LEADER HACS illetékességi területe között, a projektbe bevonható a köz-, a civil és a vállalkozói szféra bármely képviselője. A kooperáció célja a tapasztalatok, az ismeretek és a jó gyakorlatok megosztása, közös akciók, projektek kidolgozása, szervezetek alakítása, a helyi kapacitás és a fejlesztések erősítése.

Támogatást lehet kérni többek között: közös beruházásokra, tevékenységekre, közös szervezetek alapítására, publikációk kiadására vagy képzési, oktatási rendezvények – például szemináriumok, konferenciák – előkészítésére és megvalósítására.

A pályázat benyújtása kétlépcsős: az akciócsoportoknak először egy megvalósíthatósági tanulmányt kell beadniuk a Vidékfejlesztési Minisztériumba. A tanulmányt egy tapasztalt szakemberekből álló bizottság hagyja jóvá, vagy szükség szerint módosító javaslatokat tesz. A pályázatokat a bizottság jóváhagyó határozatával együtt kell eljuttatni az MVH-hoz. A cél, hogy szakmailag kifogástalan, minőségi projektek valósuljanak meg.

A Helyi Akciócsoportok a LEADER Program végrehajtására jöttek létre, amely gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segíti. A HACS-ok maguk dönthetnek arról, milyen fejlesztéseket kívánnak támogatni. Az akciócsoportokban a közigazgatás, a vállalkozók és a civil szervezetek is képviseltetik magukat.

2013. március 6. Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*