19
2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Korlátozzák a vízi közlekedést július közepétől a Tisza-tavon a víztározó vízgazdálkodási és ökológiai infrastruktúrájának megújítására hivatott Komplex Tisza-tó Projekt végrehajtása miatt.

 

A munkálatok során egymillió köbméternyi iszap kitermelését tervezik a tározó medréből, illetve az öblítőcsatornákból. Ezért a tározót átszelő teljes Tisza szakaszon a szállítóhajók megnövekedett forgalmával kell számolni - közölte a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság csütörtökön. A kotrásra az Eger-patak torkolatában, az Aponyháti csatornánál, az úgynevezett Kőhidi-lapos területrészen, az V-ös öblítőcsatorna felső szakaszán, valamint az érfűi térségben, a Csapói Holt-Tiszán és a Szilas-foknál kell számítani. Megvalósul továbbá a Kis-Tisza kotrása is a Tiszától indulva Poroszló felé, illetve az érfűi gátőrház előtt egy 14 hektáros vízterületről távolítják el a felhalmozódott hordalékot. Szintén várható iszapkotrás a Füredi-öblözetben és a Füredi-Holt-Tisza felső részén.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter idén áprilisban helyezte el Kiskörén a 6,6 milliárd forint értékű program alapkövét. A munkálatok célja, a Tisza-Körös-völgy vízgazdálkodásának stabilizálása és a mezőgazdasági termelés feltételeinek javítása és az ökológiai sokszínűség megóvása.

 

2013. július 19.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*