2019 június 17, hétfő
Főoldal  //  Megyei Paktum  //  Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyei foglalkoztatás fellendítésére
14
okt 2016
PDF
Nyomtatás
E-mail

A megyei foglalkoztatási együttműködés – röviden: megyei paktum - létrehozásával egy olyan Heves megyei foglalkoztatási projekt indul, amely a munkanélkülieket kívánja visszavezetni a munkaerőpiacra. A projekt finanszírozásában foglalkoztatott munkakeresőknek az elsődleges munkaerő-piacon kell elhelyezkedniük, de képzési lehetőségek is nyílnak.

A Heves megyei foglalkoztatási megállapodás, együttműködés - megyei paktum - célja, hogy a projekt megvalósítása során kialakított foglalkoztatási stratégia mentén, a konzorciumi partnerek együttműködésében képzési és foglalkoztatási programok valósuljanak meg. A potenciális munkaerő képzése és foglalkoztatási támogatása mellett a munkaadókat támogató gazdaságfejlesztési, illetve befektetés-ösztönző tevékenységek is indulnak Heves megyében. A programokban résztvevők száma a tervek szerint eléri az 500 főt, ezáltal Heves megye foglalkoztatási helyzete már rövidtávon is érdemben javulhat, azonban a projekt hosszú távú foglalkoztatást elősegítő támogatási eszközöket is tartalmaz.

A megyei paktum keretében a munkaerő-piaci programokban résztvevők száma várhatóan eléri az 500 főt. A közvetlen célcsoportot a Heves megyei hátrányos helyzetű munkanélküliek jelentik, elsősorban az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti fiatalok, vagy a 30 év alatti pályakezdő álláskeresők, azonban az 50 év felettiek, a GYED-ről, GYES-ről visszatérők, a gyermeküket egyedül nevelő felnőttek, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, és a megváltozott munkaképességűek számára is kínál foglalkoztatásukat vagy képzésüket elősegítő támogatást.

A Heves Megyei Önkormányzat konzorciumi vezetésével megvalósuló projekt teljes támogatási összege 800 000 000 forint, amely az Európai Szociális Alap és Magyarország Kormányának társfinanszírozásában jön létre. A Heves Megyei Önkormányzat az egész megyére kiterjedően hozza létre a foglalkoztatási együttműködést, melyben konzorciumi partnerei a Heves Megyei Kormányhivatal, a Heves Megyei Önkormányzat Hivatala, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. lesznek.

A projekt kódja: TOP-5.1.1-15-HE1-2016-00001

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*