2019 május 20, hétfő
Főoldal  //  Területfejlesztés  //  Konzultációs fórumok  //  Egyeztetés a területfejlesztési konzultációs fórumról
09
2012
PDF
Nyomtatás
E-mail

SajtóközleményA Heves Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum jövőbeli működése kapcsán tartott egyeztető ülést pénteken délután Egerben, a Megyeházán Habis László, a megyeszékhely polgármestere és Szabó Róbert megyei közgyűlési elnök.

A területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCVIII. törvény számos ponton megváltoztatta a korábbi, 1996-os területfejlesztési törvényt. Az új jogszabályok szerint a megyei közgyűlés és a megye területén működő megyei jogú város (vagy városok) megyei területfejlesztési konzultációs fórumot működtetnek. Ide egy képviselőt delegál a megyei jogú város, s – mivel szűkebb hazánkban csupán Eger rendelkezik megyei jogú városi ranggal – ugyanennyit a megye. A fórum feladata az, hogy előzetesen állást foglaljon a megyei közgyűlés területfejlesztést érintő ügyeiben.

A Heves Megyei Közgyűlés idén február 24-i ülésén már döntött arról, hogy a maga részéről elnökét, Szabó Róbertet delegálja a fórumba. A mai előkészítő megbeszélésen elhangzott, hogy Eger a tervek szerint a következő városi közgyűlési ülésen dönt a saját delegáltjának személyéről. Szó esett a fórum jövőbeli teendőiről, s a felek megvitatták a szervezeti és működési szabályzatra (SZMSZ) vonatkozó javaslatot.

2012. március 9. Forrás: hevesmegye.hu, Fotók: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*