2018 július 20, péntek
Főoldal  //  Klímastratégia  //  Projekt fizikai zárása - sajtóközlemény
28
feb 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Sikeres volt a Heves Megye klímastratégiája című dokumentum kidolgozása és az ehhez kapcsolódó szemléletformálás és tudásmegosztást támogató projekt

 

KEHOP-1.2.0-15-2016-00019
A projekt 30 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Az elnyert 30 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból a projekt 16 hónapos időtartama alatt kettős
cél valósult meg:

 

1. Megyei Klímastratégia térségi szereplők bevonásával történő kidolgozása


A klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek elősegítése érdekében Heves megye meghatározó társadalmi-gazdasági szereplőinek bevonásával került kidolgozásra a Heves Megye Klímastratégiája dokumentum. Fő célja a klímaváltozás okozta folyamatok azonosítása és fókuszpontjainak,illetve ok-okozati kapcsolatainak feltárása megyénkben, valamint az ezekre adandó válaszként szükséges intézkedések, beavatkozási irányok meghatározása volt.

 

2. A klímaváltozás mérséklésével, ahhoz történő alkalmazkodással kapcsolatos tudásmegosztás


A projekt keretében, szorosan kapcsolódva a Heves Megyei Klímastratégia elkészítéséhez, feladatkén tjelentkezett a megyei döntéshozók és a közvélemény éghajlatváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, a kapcsolódó tevékenységek megyei szintű koordinációja. Ennek érdekében jött létre a Megyei Éghajlatváltozási Platform, ami általános információs központ szerepét tölti be, szerepet vállal továbbá a tudásmegosztásban, a témakör népszerűsítésében, folyamatos együttműködésben a Klímabarát Települések Szövetségével. Szakmai koordinációs és konzultációs feladatait a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal keretében működő Titkárság segíti. A lakosság, a köz- és vállalkozói szféra az éghajlatváltozás kihívásaival kapcsolatos érzékenyítésére szakmai rendezvények (2 db konferencia, 3 db workshop) illetve 4 db lakossági figyelemfelkeltő akció került végrehajtásra.


A sikeres projekt hozzájárul az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázatmegelőzés és kezelés előmozdításához, valamint a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek megteremtéséhez, a társadalom klímatudatosságának eléréséhez Heves megyében.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*