2018 szeptember 23, vasárnap
Főoldal  //  Klímastratégia  //  Megyei Workshop Vállalkozásoknak – Klímastratégia ismertetése
09
nov 2017
PDF
Nyomtatás
E-mail

Többek között Heves megye klímastratégiáját és a napelemes rendszereket is bemutatták azon a fórumon amit a Heves Megyei Önkormányzat és a Heves Megyei Kereskedelmi Iparkamara szervezett Egerben. Az esemény célja az volt, hogy az érdeklődők számára alternatívát kínálva bemutassák a napelemes rendszerek előnyeit.

 

Veres Csaba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei Igazgatóságának munkatársa arról beszélt, hogy az éghajlatváltozásnak milyen számos negatív hatása van a mezőgazdaságra és a vidékfejlesztésre. Többek között meg kell oldani a belvizek elleni védekezést is a Jászsági főcsatorna Zagyva ágának javításával. Az előadó hozzátette: A NAK kezdeményezésére május elsejével a megyében is kiépítik a jégvédelmi rendszert, aminek hatására kisebb méretű jégdarabok érkeznek a földre amik már nem tehetnek kárt a gazdaságokban.

A Heves Megyei Önkormányzat által elkészített Klímastratégiai dokumentumnak is részben ez a célja: felhívni a figyelmet az éghajlatváltozás mindennapjainkat is érintő következményeire – ismertette Domján Róbert a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési osztályvezetője, aki egyúttal a KEHOP-1.2.0-15-2016-00019 azonosító számú, „Heves Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása és Heves Megye klímastratégiájának kidolgozása” című nyertes pályázat szakmai vezetője is.

Dobre-Kecsmár Csaba az Egererdő Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte a 2014-es ónos jegesedés miatt 300 ezer köbméter faanyag károsodott, az újra erdősítés pedig 60-80 illetve akár 100 évet is igénybe vehet.

A napelemes rendszerek használatával azonban csökken a szén-dioxid-kibocsátás – mondta el Kádár Éva. Kádár Éva hozzátette: a naperőmű méretétől és teljesítményétől függően, de egy háztartási méretű erőmű amit egy családi ház energiaigényét is fedezni 7-8 év alatt térülhet meg.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

 

 

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*