2018 január 16, kedd
Főoldal  //  Klímastratégia  //  Megyei workshop iskoláknak – Klímastratégia ismertetése
26
okt 2017
PDF
Nyomtatás
E-mail

A Heves megyei klímastratégiáról szóló előadássorozat általános iskolásoknak szóló részét a gyöngyösi Arany János Általános Iskolában rendezték meg.

A felső tagozatos diákok rendhagyó órákon vehettek részt, melyet két előadó tartott a tanulók számára.

 

Úgy gondolom, hogy az iskolának is kiemelt feladata a környezettudatos nevelés, és ennek a magatartásnak a kialakítását már óvodás korban el kell kezdeni – mondta Juhászné Dafkó Andrea, az Arany János Általános Iskola igazgatója.

Magos Gábor, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi osztályvezetője diavetítéses előadást tartott a klímaváltozás természetvédelmi hatásairól. Elmondta, hogy azok az általános folyamatok, amelyek globálisan megmutatkoznak, azok hazánkban is jellemzőek. A szárazodás és a melegedő klíma a hegyvidéki fajoknak, így a mátrai és bükki ritka élőlényeknek is a visszaszorulását eredményezi. Helyükre jövevény fajok érkeznek a mediterrán régióból, amelynek következtében egy előnytelen, uniformizálódó élővilág jön létre. Az osztályvezető szerint a gyerekek meglepően fogékonyak voltak az előadásokra. Általában a globális problémákkal találkoznak, mint az erdőirtások vagy az olvadó jégsapkák, viszont nem látják azokat a folyamatokat, amelyek a Kárpát-medencében vagy a helyi régióban történnek.  

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vau7dl8vHak

Előadásanyag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A projekt azonosító száma: KEHOP-1.2.0-15-2016-00019

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*