2018 július 20, péntek
Főoldal  //  Klímastratégia  //  II. HEVES MEGYEI KLÍMAKONFERENCIA
12
sze 2017
PDF
Nyomtatás
E-mail

Heves megyében is elkészült a Heves Megyei Klímastratégia című dokumentum, amelyet a II. Heves Megyei Klímakonferencián mutattak be a résztvevőknek. Az esemény célja ezen túl az volt, hogy felhívja a figyelmet a XXI. század egyik legjelentősebb kihívására: az éghajlatváltozásra és annak következményeire. A konferencia bemutatta azon lehetőségeket és pályázatokat amikkel, csökkenthetők a költségek, hatékonyabban felhasználhatók az erőforrások és kevesebb egészségkárosító anyag kerül a levegőbe.

Az otthon melege program közel 130 ezer háztartás energiakorszerűsítését tette lehetővé - aminek köszönhetően évente több mint 79 ezer tonnával csökken hazánk szén-dioxid-kibocsátása - hangzott el a második klímakonferencián, Egerben a dr. Szőgyényi-Kovács Szabolcstól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettesétől. A klímapolitikához kapcsolódó pályázatok részben hazai, részben uniós támogatásból valósulhatnak meg, amire közintézmények és vállalkozások pályázhatnak. Továbbá a lakosság számára energetikai pályázatok jelentek meg.

Heves megye Klímastratégiája a megyei projektek közül elsőként készült el. Az elkészült klímastratégia, pontos képet ad, hogy megyek azok a területek ahol magas a szén-dioxid-kibocsátás - mondta Domján Róbert a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal területfejlesztési és területrendezési osztályvezetője, a projekt szakmai vezetője.

A klímakonferencián bemutatkozott az a város aki kiemelten foglalkozik az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekkel és máris klímatudatosan végzi beruházásait. Heves Város Önkormányzata odafigyel a klímabarát fejlesztésekre, ezért idén áprilisban már a megyei klímabarát díjat is megkapta.

Bemutatkozott a Zöldtárs Alapítvány is, ami egy környezetvédelmi szakértőkből álló szakmai alapítvány. Ők 2010-ben készítették el, a rendkívüli csapadékos év miatt a szekszárdi klímastratégiát.
A konferencia célja volt még, hogy az Éghajlatváltozási Platformok későbbi együttműködését személyes kapcsolatok kialakításával segítsék elő.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

 

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*