2018 július 20, péntek
Főoldal  //  Klímastratégia  //  Heves Megye Közgyűlése elfogadta a „Heves Megye Klímastratégiája” című dokumentum Partnerségi tervét
28
áp 2017
PDF
Nyomtatás
E-mail

Heves Megye Közgyűlése 2017. április 28-ai ülésén elfogadta a KEHOP-1.2.0-2016-00019 azonosító számú „Heves Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása és Heves Megye Klímastratégiájának kidolgozása” pályázat eredményes megvalósítását szolgáló „Heves Megye Klímastratégiája” című dokumentum Partnerségi tervét.

A Partnerségi terv meghatározza a bevonás célját, kijelöli a klímaplatform szervezet tagjainak, tevékenységének a program megvalósítása során történő szerepvállalását. A dokumentum a bevonandó célcsoportok körével együtt tartalmazza a partnerségbe történő bevonás eszközeit, a partnerség részvételi formáit. A partnerségi terv elsődleges feladataaz érintett megyei szereplők minél szélesebb körben történő bevonása.

A Partnerségi Terv aktív szereplői a Heves Megyei Önkormányzat részéről történő felkérés alapján - a Heves Megyei Éghajlatváltozási Platform tagjaként - személyes részvételükkel segítik a projekt megvalósítását, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, kockázatmegelőzés és- kezelés, továbbá a környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítását. A közös gondolkodás munkacsoport megbeszéléseken keresztül, a klímastratégai megalkotását segítő szakmai anyagok, írásos észrevételek megküldésével, a klímakonferenciákon, workshopokon történő személyes részvétellel segíti a megyei klímastratégia megvalósítását.

A Heves Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása és Heves Megye Klímastratégiájának kidolgozása a megyei tervezési dokumentumok által meghatározott fejlesztési célokkal összhangban, a lehetséges partnerintézmények bevonásával történt. Az összefogás célja a megyei szereplők, döntéshozók és közvélemény klímaváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, ehhez a témakörhöz köthető tevékenységek megyei szintű koordinálásának, a klímaváltozással kapcsolatos szakmai kommunikáció feltételeinek hosszú távú biztosítása.

A tervezési folyamat során – munkacsoport létrehozásával – a megye területén a közlekedésfejlesztés, közműinfrastruktúra-fejlesztés, energetika, kis- és középvállalkozások fejlesztése, oktatás, turizmus, vízgazdálkodás, egészségügy, terület- és településfejlesztés, mezőgazdaság, katasztrófavédelem szakterületen érintett szervezetek és intézmények bevonásra kerülnek. A Partnerségi Terv a szakterületek bevonásával létrejövő munkacsoport szerepét is kijelöli, mely a közvetlen információk szolgáltatása a tervezéshez, továbbá az elkészült – akár munkaközi – dokumentumok véleményezése elsősorban személyes konzultáció keretében.

A partnerség számára teret biztosító rendezvények formái: klímaváltozással kapcsolatos konferenciák,települési önkormányzatok, megyei oktatási, önkormányzati intézmények, vállalkozók körében szervezésre kerülő célzott workshopok, valamint a lakosság számára meghirdetésre kerülő szemléletformálási-, figyelemfelkeltő akciók, melyek által legalább 2000 fő aktív elérése tervezett.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

 A projekt azonosító száma: KEHOP-1.2.0-15-2016-00019

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*