2018 június 21, csütörtök
Főoldal  //  Kisköre
Kisköre
28
okt 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

A Komplex Tisza-tó program keretében 740 millió forintból épült hallépcső Kiskörén. Az országosan is egyedülálló méretű, 1300 méter hosszú építmény biztosítja a folyóban és a tóban élő állatvilág folyamatos „közlekedését”, fel- és leúszását, megkerülve a duzzasztóművet.

 
29
nov 2012
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az elmúlt évekhez hasonlóan a fagyok beálltával ezen a télen is szervez állománygyérítő vadászatokat a Közép-Tisza mentén rendkívül elszaporodott kormoránok számának visszaszorítása érdekében a vízkezelő Halász Kft. – közölte a cég halőrzési csoportvezetője az MTI-vel.

 
12
áp 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

A 6,6 milliárd forintos beruházással megvalósuló Komplex Tisza-tó Projekt stabilizálja a Tisza- Kőrös-völgy vízgazdálkodását, javítja a térség mezőgazdasági termelésének biztonságát és megóvja az ökológiai sokszínűséget - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, amikor kedden elhelyezte az építmény alapkövét a Heves megyei Kiskörén.

 
24
sze 2012
PDF
Nyomtatás
E-mail

vizlepcsoKisköre legújabb kori történetének kiemelkedő létesítménye a Tisza II. Vízlépcső. A 35. évfordulóját 2009-ben ünneplő erőmű az ország legnagyobb vízerőműve. A Tisza-folyó megújuló energiájából a villamos energiát négy darab csőturbina-generátoregység termeli, amely együttes kapacitása 28 MW.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*