2019 január 20, vasárnap
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Az európai Bizottság folytatja a terrorizmus és kibertámadások elleni küzdelmet
26
jan 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság jelentést tett a hatékony és valódi biztonsági unió megvalósítása felé tett lépésekről, kitérve olyan prioritásokra is, mint a radikalizálódás elleni küzdelem, a kiberbiztonság javítása és a nyilvános terek védelme. A Bizottság megerősíti a terrorizmus megelőzését célzó uniós szintű koordinációt a tagállamok, a gyakorlati szakemberek és a kutatók között.


A Bizottság emellett megerősíti azokat az intézkedéseket is, amelyek börtönökön belüli radikalizálódással, valamint az online és offline terrorista propagandával szemben lépnek fel. Szorgalmazza továbbá, hogy az online platformok gyorsítsák fel az online terrorista tartalom mielőbbi eltávolítására irányuló erőfeszítéseiket.

A Bizottság folytatja 2017. szeptemberi kiberbiztonsági stratégiájának végrehajtását, és kialakítja a kiberbiztonsági kompetenciaközpontok hálózatát, valamint az Európai Kiberbiztonsági Kutatási és Kompetenciaközpontot. A Bizottság emellett további 5 millió eurót biztosít az Europol visszafejtési képességeinek megerősítésére, támogatva ezáltal a bűnüldözést.

A nyilvános terek védelme kapcsán erősödik az együttműködés a nyilvános tereket – például stadionokat és bevásárlóközpontokat – üzemeltető magánszereplők, valamint a helyi és regionális hatóságok között.

A mai jelentés az európai biztonsági stratégia keretébe tartozó további prioritások – így az információcsere, a terrorizmus finanszírozása, a biztonsági kutatások, a légi közlekedés védelme és a külső dimenzió – tekintetében elért eredményekről is számot ad.

A teljes sajtóközlemény itt található.

2018. január 26.

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*