2018 július 20, péntek
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Az Unió helyzete 2017-ben: Fogjuk be a szelet vitorláinkba!
14
sze 2017
PDF
Nyomtatás
E-mail

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon Strasbourgban, az Európai Parlament tagjai előtt megtartotta az Unió helyzetét értékelő 2017. évi beszédét: ismertette, milyen célok elérését tekinti prioritásnak az előttünk álló évre, és felvázolta arra vonatkozó elképzeléseit, hogy az Unió milyen fejlődési pályát járhat be 2025-ig.

Ennek során bemutatta az egységesebb, erősebb és demokratikusabb Unió megvalósítására irányuló ütemtervet, és szorgalmazta, hogy az ütemterv végrehajtására a 2019 tavaszán esedékes európai parlamenti választásokig kerüljön sor. Az elnök hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak a szabadság, az esélyegyenlőség és a jogállamiság alapelvein kell alapulnia.


Juncker elnök beszédéhez kapcsolódóan a Bizottság konkrét intézkedéseket fogadott el a kereskedelem, a beruházás-előszűrés, a kiberbiztonság, az ipar, az adatvédelem és a demokrácia területén – azonnal tettekre váltva a szavakat. Jean-Claude Juncker az éghajlatvédelem és a migráció területén is előrevetített további bizottsági javaslatokat, valamint hangsúlyozta, hogy egyforma élelmiszer-minőség jár minden európainak.

Ezen túlmenően Jean-Claude Juncker elnök és Frans Timmermans első alelnök a mai napon szándéknyilatkozatot küldött az Európai Parlament elnöke és a Tanács soros elnökségét betöltő észt miniszterelnök részére, részletesen kifejtve, milyen jogalkotási és egyéb kezdeményezéseket kíván a Bizottság útnak indítani 2018 végéig.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

 2017. szeptember 14.

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*