2018 május 23, szerda
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Roaming díjak eltörlése: elhárult az utolsó akadály
06
áp 2017
PDF
Nyomtatás
E-mail

A képviselők csütörtökön az utolsó jogi akadályt is elhárították a romaing díjak eltörlésének útjából. A  2017. június 15-re tervezett eltörlése révén a felhasználók az otthoni árakon tudnak majd telefonálni és internetezni.


„Nagy győzelem ez az európai fogyasztóknak. Június közepétől extra költségek nélkül tudjuk majd emailjeinket olvasni, navigálni, képeket feltölteni vagy telefonálni” - mondta Miapetra Kumpula-Natri (S&D, Finnország) jelentéstevő.

A nagykereskedelmi adatroaming díjak maximálására vonatkozó Tanáccsal között megállapodás szentesítésével (549 igen szavazat 27 ellenében és 50 tartózkodás) a képviselők az utolsó akadályt hárították el a roaming díjak júniusi kivezetése elől.

Háttér

Az EP és a Tanács közötti megállapodás megszabja, hogy egy szolgáltató mekkora összeget számlázhat egy másik szolgáltatónak, amikor ügyfelük egy külföldön roamingol. A nagykereskedelmi roaming díj közvetve a fogyasztói számla végösszegét is befolyásolja. A megállapodás révén több audiovizuális tartalmat nézhetünk és megnyílik a piac a kis és virtuális telekom cégek számára.

 2017. április 6.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*