2019 február 19, kedd
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Kitüntetés hat példaértékű környezetvédelmi projektnek
24
2016
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta, hogy idén mely kezdeményezések nyerték el a Natura 2000 díjat. A hat győztes projekt között, a határokon átnyúló együttműködés és hálózatépítés kategóriában díjazták azt a projektet, mely többek között Magyarországra is kiterjedően a legritkább európai vízimadár, a kis lilik megóvására jött létre.

A kezdeményezésben Magyarország mellett Bulgária, Finnország, Görögország, Norvégia és további 15 ország vett részt, melyek összefogtak annak érdekében, hogy a kis lilik vonulási útvonala mentén megtegyék a madárfaj megóvását szolgáló legsürgetőbb intézkedéseket, miközben az idevágó szakpolitikai teendőkre, a tájékoztatásra, valamint a szükséges szakképzésre és a környezetvédelemmel kapcsolatos oktatásra is figyelmet fordítottak.

 

Az évente odaítélt Natura 2000 díjakkal az EU elismerését fejezi ki a szerte az EU-ban a környezet megóvása terén elért eredményekért. A díj egyben felhívja a figyelmet azokra a kezdeményezésekre, melyek védik a természetet Európában, ami nemcsak az emberek életminőségére van jótékony hatással, hanem a gazdaságra is, amely viszont jólétük alapját képezi. A Natura 2000 hálózat több mint 27 ezer védett helyszínből áll, melyek összesen az EU szárazföldi és tengeri területeinek 18, illetve 5%-át teszik ki. A hálózat kialakításakor Európa természeti örökségének megóvása és gazdagítása volt a cél, amellett, hogy a legértékesebb és legveszélyeztetettebb európai fajok hosszú távon fennmaradjanak.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

2016. május 24.

Forrás. Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*