2018 október 18, csütörtök
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Dr. Őry Csaba előadása az egri Megyeházán
09
2012
PDF
Nyomtatás
E-mail

Dr. Őry Csaba a MegyeházánAz Egri Végvár Polgári Körök vendégeként március 9-én, pénteken délután dr. Őry Csaba európai parlamenti képviselő tartott előadást Egerben, a Megyeháza Barkóczy termében. A néppárti politikust Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte.

Elmondása szerint dr. Őry Csaba mindig az első hívó szóra jön, és naprakész információkkal szolgál az európai uniós ügyekről. Az elnök kiemelte: az európai kohéziós források rendkívül fontosak a megyei önkormányzat számára, amelynek elsődleges feladata immár a területfejlesztés.

A vendég előadásában hangsúlyozta, hogy nem kell félni a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás miatt, már csak azért sem, mert összességében több mint ezer ilyen eljárás folyik az unióban. Például csak Franciaország ellen a 130-at is meghaladja a számuk. A hazánkkal szembeni fellépés oka a képviselő szerint az, hogy az EU nem szokta meg a kisebb országoktól a nagyokéhoz hasonló vehemens viselkedést. Őry úgy vélekedett: nem ésszerű, nem szerencsés a kohéziós pénzek megvonását helyezni kilátásba szankcióként. Magyarország és az unió alapelveiben, céljaiban nincs különbség.

Dr. Őry Csaba és Szabó Róbert az előadást megelőzően személyesen egyeztetett arról a közös levélről, amelyet a 19 megyei közgyűlési elnök küldött Johannes Hahn regionális politikáért felelős európai biztosnak. A levélben a megyei önkormányzatok vezetői aggodalmuknak adnak hangot az Európai Bizottság kohéziós támogatások felfüggesztésére vonatkozó javaslata miatt.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*