2018 szeptember 21, péntek
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 14
sze 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Nyerj osztálykirándulást Strasbourgba, az Európai Parlamentbe! A „Four for Europe” (négyen Európáért) című középiskolai versenyen idén is négyfős diákcsapatok mérhetik össze az Európai Unióval kapcsolatos tudásukat. A regisztráció után a csapatoknak először egy online fordulóban kell feladatokat megoldaniuk, majd az adott régió tíz legjobb csapata jut a regionális döntőkbe. Az országos döntőbe minden, a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapat is továbbjut.

 
12
sze 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon tartotta meg az Európai Unió helyzetét értékelő idei beszédét Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén. Beszédében ismertette, melyek a kiemelten fontos uniós célok az előttünk álló év során, és felvázolta azzal kapcsolatos elképzelését, hogyan haladhat tovább az EU az egységesebb, erősebb és demokratikusabb Unió megvalósítása felé vezető úton, melynek irányát az elnök egy évvel ezelőtt elmondott évértékelő beszédében jelölte ki. Világszerte egyre nagyobb mértékű bizonytalanság tapasztalható, azért Jean-Claude Juncker hangsúlyozta annak szükségességét, hogy Európa szuverénebb szereplővé váljon és ezáltal képes legyen meghatározó szerepet betölteni a világ jövőjének alakításában.

 
11
sze 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságról vitázik kedden 15 órakor. Másnap a ház arról dönt, fel kell-e lépnie az EU-nak az uniós értékek megsértésének súlyos veszélye miatt. A vitán jelen lévő Orbán Viktor miniszterelnök a vita elején fejti ki álláspontját az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans felszólalása után.

 
03
sze 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság a múlt pénteken közzétette az európai óraátállításról szóló nyilvános konzultáció előzetes eredményeit. A Bizottság által szervezett internetes konzultáció során, mely 2018. július 4-én indult és augusztus 16-án zárult le, a 28 tagállamból összesen 4,6 millióan válaszolták meg az online kérdőívet, ami rekord a Bizottság nyilvános konzultációinak történetében. Ez a lakosság számához viszonyítva kb. 0,9%-os részvételi arányt jelent európai uniós szinten. A magyarországi részvétel ennél alacsonyabb, hozzávetőleg 0,2% volt.

 
30
aug 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

A nyári szárazság által sújtott területeken gazdálkodó mezőgazdasági termelők nehézségeire tekintettel az Európai Bizottság a mai napon újabb intézkedéseket terjesztett elő, hogy konkrét, gyakorlati segítséget nyújtson az agrárágazatnak. A cél az, hogy a termelők elegendő takarmányt tudjanak biztosítani az állatállományuk számára, a nagy nyári szárazság miatt ugyanis ez jelenti az egyik legnagyobb kihívást az aszályos területeken. A takarmányhiány elkerülése érdekében a Bizottság a kora augusztusban bejelentett intézkedéseken felül derogációkat javasol, vagyis azt, hogy bizonyos esetekben a gazdálkodók mentesüljenek egyes jogszabályi rendelkezések alkalmazásának kötelezettsége alól.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 119
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*