2018 február 24, szombat
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 29
jan 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Május 25-én életbe lépnek a megszilárdított uniós adatvédelmi szabályok. Az általános adatvédelmi rendelet lehetővé teszi a digitális egységes piacon az adatok szabad áramlását. Hatékonyabban védi az európaiak magánélethez való jogát, valamint erősíti a fogyasztók számára a bizalmat és a biztonságot, ugyanakkor új lehetőségeket nyit meg a vállalkozások, különösen a kisebb cégek előtt.

 
26
jan 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság jelentést tett a hatékony és valódi biztonsági unió megvalósítása felé tett lépésekről, kitérve olyan prioritásokra is, mint a radikalizálódás elleni küzdelem, a kiberbiztonság javítása és a nyilvános terek védelme. A Bizottság megerősíti a terrorizmus megelőzését célzó uniós szintű koordinációt a tagállamok, a gyakorlati szakemberek és a kutatók között.

 
23
jan 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság a múlt héten európai stratégiát fogadott el a műanyagokra vonatkozóan, mely egyúttal a körforgásos gazdaságra való átállásnak is részét képezi. Európában évente 25 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, és ennek kevesebb mint 30%-át hasznosítjuk újra. A tengerparti hulladék 85%-át világszerte műanyagok teszik ki. A műanyagok a levegőbe, a vízbe és az élelmiszerekbe bekerülő mikroműanyagok formájában az emberi szervezetbe is bejutnak, miközben élettani hatásukat nem ismerjük. A műanyagokra vonatkozó új stratégia a környezet védelmét és új műanyag-gazdálkodás megalapozását szolgálja.

 
18
jan 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság a mai napon új jogszabályjavaslatokat terjesztett elő, hogy nagyobb mozgásteret biztosítson a tagállamoknak a hozzáadottérték-adó (Magyarországon az általános forgalmi adó, vagyis az áfa) mértékének meghatározása és a kkv-k számára kedvezőbb adózási környezet kialakítása terén. A mai javaslatok az áfaszabályozás megreformálására és az egységes uniós áfaövezet kialakítására irányuló törekvések utolsó lépéseit alkotják. A törekvések célja, hogy csökkenjen az EU-n belüli áfacsalás által okozott évi 50 milliárd eurós veszteség, a cégek sikeresen működjenek, az államháztartások pedig megfelelő bevételekhez jussanak.

 
16
jan 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az európai fogyasztók teljeskörűen kihasználhatják az online fizetés előnyeit az áruk és a szolgáltatások vásárlásakor: új szabályok révén olcsóbb, biztonságosabb és innovatívabb lesz az elektronikus fizetési műveletek végrehajtása. A 2018. január 13-ától hatályba lépő (módosított) második pénzforgalmi szolgáltatási irányelv célja, hogy a fogyasztók és a vállalkozások javára korszerűsítse az európai pénzforgalmi szolgáltatásokat, és lépést tartson a gyorsan fejlődő piaccal.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 109
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*