2019 május 20, hétfő
Főoldal
20
2012
PDF
Nyomtatás
E-mail

heves megyeA területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCVIII. törvény számos ponton megváltoztatta az előző, 1996-os területfejlesztési törvényt. Mint ismert, ennek eredményeként a törvény erejénél fogva megszűnő megyei területfejlesztési tanácsok jogutódjai a területileg érintett megyei önkormányzatok lettek.

Amint azt Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, korábban a Heves Megyei Területfejlesztési Tanács kezelte a hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződésállományt. Miután a tanács a fenti jogszabály értelmében 2012. január 1-jei hatállyal megszűnt, immár e szerződésállomány kezelése is a Heves Megyei Önkormányzat feladata.

Az említett pályázati kiírások segítségével megvalósult projektek végleges zárása a fenntartási időszak végén záró helyszíni ellenőrzés keretében történik meg. Az idén először március 20-án, Gyöngyösorosziban és Mátraszentimrén végeztek ilyen ellenőrzéseket a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatósága és a Heves Megyei Önkormányzat Területfejlesztési és Területrendezési Osztálya munkatársai.

Gyöngyösorosziban a szennyvíztisztító hálózatot és a szennyvíztisztító telepet rekonstruálták, míg Mátraszentimrén szennyvízcsatorna-hálózatot építettek pályázati támogatással. A szakemberek az ellenőrzések során a beruházások fenntartását vizsgálták, amely mindkét önkormányzat esetében megfelelt a támogatási szerződésben foglaltaknak.

E téren a jövőben is lesz még feladata bőven a megyei önkormányzatnak, hiszen összességében mintegy 750 projektet kell ellenőrizni.

 

Eger, 2012. március 20.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*