2019 január 22, kedd
Főoldal
06
2016
PDF
Nyomtatás
E-mail

A régió önkormányzatait érintő fontos hálózati ügyek áttekintése és az együttműködési lehetőségek számbavétele céljából az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. ez év elején nagyszabású szakmai rendezvénysorozatot indított, amelynek második állomása május  5‑én Eger volt. A megjelent előadók többek között olyan, közérdeklődésre is számot tartó témákat érintettek, mint Heves megye energetikai stratégiája, pályázati lehetőségek, beruházási tapasztalatok, a közvilágítás korszerűsítése és egyéb tervezett fejlesztések.

 

Az ÉMÁSZ tevékenységéből adódóan mindig is szoros kapcsolatokat ápolt az önkormányzatokkal, ezen túlmenően pedig számos településfejlesztési projektben vett részt. A rendezvényen több település polgármestere mellett a járási hivatalok vezetői is részt vettek. A szakmai előadásokkal tarkított program a nagyobb horderejű témák áttekintése mellett eszmecserékre, egyeztetésekre és a napi kérdések megvitatására is lehetőséget biztosított.

A vendégeket a Megyeháza Barkóczy termében dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja, dr. Friedrich Wilhelm Knebel, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja és Béres József, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte. Ezt követően Domján Róbert, a Heves Megyei Önkormányzat területfejlesztési osztályának vezetője a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) energetikával összefüggő pályázati lehetőségeiről tájékoztatta a megjelenteket, a Bosch képviselője pedig a cégcsoport térséget érintő beruházási tapasztalatairól tartott előadást.

Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. szakértői a települések fejlesztését és energiaellátását érintő kérdésekkel foglalkoztak. Az új energiaigények kiszolgálásának összetettsége miatt átfogó képet adtak magáról a folyamatról, továbbá részletesen kitértek az erőművekkel kapcsolatos különleges esetekre is. Kiemelték az állami és az uniós forrásból megvalósuló fejlesztések gyakorlati vetületeit, és tanácsokat adtak a szabadvezeték korszerűsítéséhez is. A felsoroltakon kívül az érintett témák között szerepeltek még a villamosművek biztonsági övezetében található növényzet kezelésének módjai és a közvilágítás korszerűsítésének lehetőségei.

Az ÉMÁSZ szakmai rendezvénysorozatának elsőként Miskolc adott otthont február 29-én, következő állomása pedig Salgótarján lesz.

 

2016. május 6.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

Fotó: Gál Gábor

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*