15
Aug 2013
PDF
Print
E-mail

Pataki Zitának sokat jelent Abasár és a Mátra. Ide köti gyermekkora és annak legszebb emlékei, amelyek egész életére meghatározóak voltak. Ugyanakkor az RTL Klub csinos időjósa nem csupán nosztalgiázik, máig az élmények és a barátságok ápolásának legfontosabb helyszíne ez a vidék.

 

„Édesapám katonatiszt volt, azért kerültek a szüleim Abasárra és én már oda születtem – mondta Pataki Zita. – Különleges, kicsit elszigetelt, és az akkori faluhoz és viszonyokhoz képest egy nagyon haladó és modern közeg volt a tiszti lakótelep, ahonnan külön busz vitt minket iskolába és ahova engedély nélkül mások számára belépni sem volt szabad. Csodás gyerekkorom volt egy jókedvű családban és olyan barátságokkal, amelyek máig kísérnek az életemben. Futóné Holló Franciska az általános iskolai osztályfőnököm például nagy hatással volt az életemre, neki köszönhetem, hogy tanár lettem és ő segített kibontakoztatni azt a másokra is odafigyelő és mások iránt is felelősséget érző embert, aki lettem. Ma is nagyon jó barátok vagyunk és minden fontosat elsők között tud meg a sorsomról.”

Nem csupán Franciska néni és Abasár, hanem a Mátra és a Mátraszentimrén élő barátoknak is különleges helye van Pataki Zita szívében.

„ Az első emlékeim, hogy hétvégente nagyokat kirándulunk a Mátrában a családommal. Az állandó élményem pedig, hogy a világon a leghatározottabban ott érzem azt, hogy otthon vagyok. Olyan derű és nyugalom költözik ott a szívembe, ahogy megérkezem, ami talán csak a szerelemhez hasonlítható. Nem véletlen, hogy amikor társra vágytam, azt is ezzel a hasonlattal tudtam legjobban megfogalmazni: azt az érzést kerestem a számomra legfontosabb férfi mellett, amit a Mátrában érzek, ahányszor csak oda megyek. Mégpedig azt, hogy minden rendben, hazaérkeztem.”

Pataki Zita sokszor átéli ezt az örömet. Gyakran felkeresi ugyanis barátait és aki számára fontos, azokkal is meg szeretné osztani azt az élményt, amit neki a Mátra jelent. Sokakat elhozott már kirándulni, és ha ideje engedi, akár egyedül is útnak indul, hogy feltöltődjön a hegyek között az erdőben.

„Amikor megismertem Attilát, rögtön éreztem, hogy komoly dolog ami velünk történik, első dolgom volt tehát, hogy elhoztam neki megmutatni a barátaimat, a kedvenc helyeimet a Mátrában, a Szent Anna kápolnát és Abasárt.

Ami akkor kezdődő szerelem volt, mára házasság lett. Pataki Zita pedig azt szerette volna, ha élete emlékezetes pillanatában is azok a dolgok veszik körül, amikhez személyesen kötődik. Ugyan a lagzira Székesfehérváron került sor, de a borok és a pezsgők Gyöngyös környékéről, a Mátrából érkeztek a vendégsereg legnagyobb örömére, így tehát ha nem is otthon ment férjhez az RTL Klub csinos időjósa, a hangulat hamisítatlanul mátrai volt a lagzin.

 

Névjegy:

Pataki Zita

1973. november 1-én született Gyöngyösön.

Kezdetben a miskolci televízió műsorvezetője, utána a Petőfi Rádió tudósítója volt.

1996-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar–könyvtár szakán szerzett oklevelet.

1999-ben az Államigazgatási Főiskolát végzett.

2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát.

Jelenleg az RTL Klub időjárás-jelentéseiben szerepel rendszeresen.

Szabadidő: utazás, olvasás, filmek, sport

Szépségreceptje: heti háromszor sportértékű mozgás, mert nemcsak széppé tesz, hanem boldogsághormont, endorfint is felszabadít.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*