2015 April 01, Wednesday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 24
Mar 2015
PDF
Print
E-mail

Folytatódik az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának középiskolai vetélkedője, az online EUROSCOLA-játék. A tavaszi versenyidőszak 2015. április 13-tól 24-ig tart. A játékon a magyarországi középiskolák által nevezett csapatok mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról.

 
20
Mar 2015
PDF
Print
E-mail

A minszki békemegállapodás végrehajtásához kötötték csütörtökön az EU tagállamainak vezetői az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciók feloldását. Az Európai Tanács egyúttal jóváhagyta az Energia Unió létrehozását célzó stratégiát, amely magába foglalja a külső országokkal kötött gázmegállapodások átláthatóságának növelését.

 
18
Mar 2015
PDF
Print
E-mail

Eldőlt, hogy az összesen 150 millió eurós uniós finanszírozásból milyen arányban részesülnek a 2015–2016-os tagállami iskolagyümölcs-programok. Magyarország közel 5 millió eurót kap (EUR 4.751.398).

 
17
Mar 2015
PDF
Print
E-mail

A romák integrációjában szerepet vállaló érdekeltek eszmecserét tartottak március 16-17-én Brüsszelben a roma befogadás európai platformja keretében. A platform célja, hogy az európai és nemzeti szakpolitikák fokozottan vegyék figyelembe a romák szükségleteit.

 
17
Mar 2015
PDF
Print
E-mail

Az európai integráció kezdetén csupán konzultatív testület volt, ma azonban már szinte minden uniós jogszabályba lényegi beleszólása van az EP-nek. Ez az egyetlen közvetlenül választott uniós intézmény, amely tükrözi Európa politikai sokszínűségét és az európaiak politikai preferenciáit, munkáját pedig 24 nyelven végzi.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 63
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*