2016 July 24, Sunday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 06
Jul 2016
PDF
Print
E-mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Régiók Bizottsága június 15-ei plenáris ülésének élelmiszerpazarlásról szóló vitáján részt vett Vytenis Andriukaitis, Egészségért és Élelmiszerbiztonságért felelős EU biztos. Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke hozzászólásában elmondta, hogy élelmiszerpazarlás kérdésének megoldásában fontos feladat vár az önkormányzatokra a helyi közösségek szervezésében.

 
04
Jul 2016
PDF
Print
E-mail

Július elsején teles körűen hatályba lépett az uniós társulási megállapodás Moldovával és Grúziával, miután a két ország teljesítette a megállapodáshoz szükséges feltételeket, és végrehajtotta a szükséges reformokat.

 
29
Jun 2016
PDF
Print
E-mail

Martin Schulz, az EP elnöke a rendkívüli ülést megnyitva megjegyezte, hogy még soha nem hívtak össze plenáris ülést ilyen rövid határidővel, viszont a brit választók döntése is ugyanilyen példa nélküli. Az elnök megköszönte Lord Hill uniós biztos eddig munkáját, aki lemondott a referendum után. A biztos felszólalását felállva tapsolták meg a képviselők.

 
29
Jun 2016
PDF
Print
E-mail

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke; Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke; Mark Rutte, a holland miniszterelnök, az Európai Unió Tanácsának soros elnöke; és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közös nyilatkozata az egyesült királyságbeli népszavazásról.

 
20
Jun 2016
PDF
Print
E-mail

Június 20-a a menekültek világnapja. Ebből az alkalomból Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke; Federica Mogherini, az Európai Bizottság alelnöke/az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Neven Mimica, Dimitrisz Avramopulosz és Hrisztosz Sztilianidesz uniós biztosok közös nyilatkozatban emelték ki a következőket: „A világon hozzávetőlegesen 60 millió ember kényszerül lakóhelye elhagyására, legyen szó menekültekről, menedékkérőkről, migránsokról vagy belső menekültekről. A menekültek támogatása és védelme, csakúgy mint a migráció hatékony kezelése, globális fellépést igénylő kihívást jelent.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 88
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*