2016 May 06, Friday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 04
May 2016
PDF
Print
E-mail

Az európai gazdasági növekedés várhatóan szerény mértékű marad, mivel kulcsfontosságú kereskedelmi partnereink teljesítménye lassul, és az eddigi ösztönző tényezők némelyike gyengülni kezd. Ebből adódóan az előrejelzés szerint az euróövezeti GDP-növekedés a 2015–2017 közötti időszakban változatlanul szerény mértékű marad. Az uniós szintű GDP-növekedés várhatóan a tavalyi 2,0%-ról 2016-ban 1,8%-ra mérséklődik, majd 2017-ben eléri az 1,9%-ot.

 
04
May 2016
PDF
Print
E-mail

Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű, és az unió egész területén elfogadott lesz a július elsején hatályba lépő új szabályozás szerint.

 
02
May 2016
PDF
Print
E-mail

Tovább csökkentek szombaton az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.

 
26
Apr 2016
PDF
Print
E-mail

Az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága új pályázati felhívásokat hirdetett meg partnerségi megállapodásokra és támogatásokra, olyan kommunikációs tevékenységek társfinanszírozására, melyek az Európai Parlament identitásának, szerepének és politikai jellegének jobb megértését célozzák.

 
26
Apr 2016
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság múlt héten terjesztette elő javaslatát, mely szerint a biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok vízum nélkül léphetnének be az EU-ba. A Tanács és az Európai Parlament dönt arról, hogy Ukrajna bekerüljön-e azon országok közé, melyek állampolgárai 90 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízum nélkül utazhatnak a schengeni térségbe.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 85
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*