2016 May 25, Wednesday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 19
May 2016
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság ma tette közzé jelentését arról, hogy az EU-ban miként alkalmazták 2015-ben az Európai Unió Alapjogi Chartáját. A dokumentum áttekinti, hogy az alapvető jogok miként érvényesültek az uniós szakpolitikákban, illetve az egyes tagállamokban. Kiemeli, hogy tavaly több olyan jogalkotási projekt is előtérbe került, melyek az alapvető jogok előmozdítását szolgálják. Ezek közé tartozik az adatvédelmi reformcsomag, a büntetőeljárás alá vont gyermekek részére nyújtandó különleges biztosítékokról szóló irányelv, csakúgy mint a sértettek jogairól szóló irányelv.

 
11
May 2016
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság ma egy új esetjogi keresőprogramot indított el az európai igazságügyi portálon, amely az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés megkönnyítésére tett folyamatos erőfeszítéseinek részét képezi. 2010 óta ezen a portálon ismerhetik meg a polgárok, a vállalkozások és a gyakorló jogászok mind uniós, mind nemzeti szinten az igazságügyi eljárásokat.

 
06
May 2016
PDF
Print
E-mail

A május 1-jével életbe lépő új Uniós Vámkódex jelentős változásokat hoz a hatálya alá eső kis- középvállalkozások számára is. Amennyiben az érintett cégek nem készülnek fel az új vámjogszabályi környezetben való működésre, fennakadás keletkezhet az értékesítési láncaikban.

 
04
May 2016
PDF
Print
E-mail

Az európai gazdasági növekedés várhatóan szerény mértékű marad, mivel kulcsfontosságú kereskedelmi partnereink teljesítménye lassul, és az eddigi ösztönző tényezők némelyike gyengülni kezd. Ebből adódóan az előrejelzés szerint az euróövezeti GDP-növekedés a 2015–2017 közötti időszakban változatlanul szerény mértékű marad. Az uniós szintű GDP-növekedés várhatóan a tavalyi 2,0%-ról 2016-ban 1,8%-ra mérséklődik, majd 2017-ben eléri az 1,9%-ot.

 
04
May 2016
PDF
Print
E-mail

Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű, és az unió egész területén elfogadott lesz a július elsején hatályba lépő új szabályozás szerint.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 85
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*