2015 May 28, Thursday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 26
May 2015
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság múlt pénteken csaknem 1 milliárd eurót bocsátott a fiatal munkanélküliek rendelkezésére. Példa nélküli az a döntés, amely az európai ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés révén kivételesen megnövelte a fiatalok támogatására szolgáló projektek előfinanszírozását. Az Európai Parlament és a Tanács gyors jóváhagyásának köszönhetően az összeg múlt héten kifizetésre is került a tagállamoknak.

 
21
May 2015
PDF
Print
E-mail

A Bizottság nemrég fogadta el azt a jelentést, amely az eddigi legátfogóbb képet adja a természet állapotáról az EU-ban. A jelentés szerint a madárfajok nagyobb része biztonságban van, egyes fajok és élőhelyek helyzete pedig javult.

 
11
May 2015
PDF
Print
E-mail

Bár az elmúlt 11 évben voltak viták, számtalan eredményt hozott Magyarország európai uniós tagsága - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a margitszigeti Európa-napon, szombaton. A helyettes államtitkár kiemelte: Magyarország és az EU kapcsolata kiállta az idő próbáját, a válságok csak megerősítették azt.

 
06
May 2015
PDF
Print
E-mail

Az internet és a digitális technológiák átalakítják világunkat az üzleti és a magánélet minden területén. Európának aktív szerepet kell játszania a digitális forradalomban, és az abból fakadó új digitális lehetőségeket minden polgár és vállalkozás számára elérhetővé kell tennie. A kérdés: hogyan? A válasz: az EU egységes piacában rejlő lehetőségeket kihasználva.

 
05
May 2015
PDF
Print
E-mail

Az Európai Unió gazdasági növekedése kedvező hátszelet kap. Az Európai Bizottság 2015. tavaszi gazdasági előrejelzése szerint egyes rövid távú tényezők lökést adnak az uniós gazdaság amúgy mérsékelt ciklikus fellendülésének. Európa gazdaságainak kedveznek a viszonylag alacsony olajárak, a stabil világgazdasági növekedés, az euró folytatódó leértékelődése, és a megfelelő uniós gazdaságpolitikák is.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 66
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*