2014 November 21, Friday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Európai Információs Pont

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, cd-kel, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. Az információs Pont szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az Információs Pont Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén található. Nyitvatartás: H-CS 08.00-16.00, P 08.00-14.00 Elérhetőségek: 06 36 321 480, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it17
Nov 2014
PDF
Print
E-mail

Az Európai Unió tovább fokozza az ebola-járványra adott válaszlépéseit, miután egy magas rangú uniós küldöttség visszatért az ebola-járványban leginkább érintett országokba tett látogatásáról. Az Európai Bizottság 29 millió eurós új finanszírozásról döntött, melyből 17 milliót segélyszállítmányokra és a nemzetközi segélyszervezetek megfertőződött munkatársainak európai kórházakba történő szállítására, valamint az egészségügyi dolgozók képzésére fordítanak.

 
13
Nov 2014
PDF
Print
E-mail

Van véleménye a minket körülvevő világról? Van olyan hazai szakpolitikai (gazdaságpolitika, szociálpolitika, oktatás, energia/klíma, foglalkoztatás) terület, amely különösen érdekli? Az Európai Bizottság kíváncsi a véleményére!

 
11
Nov 2014
PDF
Print
E-mail

A Kormány múlt szerdai ülésén elfogadta a Nemzeti Kutatási és Intelligens Szakosodási Stratégiát (S3), amelyet november 16-ig benyújt az Európai Unió Bizottságához. Az elfogadott S3 stratégia előfeltétele a 2014-2020-as időszakra a kutatásra, fejlesztésre és innovációra fordítható, több mint 700 milliárd forintnyi uniós forrás lehívásának. Ez az összeg csaknem kétszerese a korábbi támogatási ciklusban rendelkezésre álló forrásnak.

 
06
Nov 2014
PDF
Print
E-mail

Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója nyerte el az „Év internetes vállalkozója” díjat, amelyet még soha nem kapott meg magyar cég vagy vállalkozó.

 
05
Nov 2014
PDF
Print
E-mail

Az uj europai bizottsag tagjaiA Jean-Claude Juncker által vezetett bizottság november 1-jén hivatalosan is megkezdte megbízatását, amely 2019. október 31-ig tart.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 51
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*