2019 január 20, vasárnap
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 05
dec 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság tegnap jelentést tett közzé arról, mi mindent tesz az EU azért, hogy a migrációt – annak minden vetületére kiterjedően – kezelje. A jelentés alátámasztja azt a megállapítást, hogy az EU által alkalmazott átfogó megközelítés minden területen eredményesnek bizonyul: a partnerországokkal folytatott együttműködés elmélyült, a külső határok védelme javult, az irreguláris migránsok száma a migrációs válság előtti szintre esett vissza, az Uniónak pedig hatékonyabb eszközök állnak a rendelkezésére ahhoz, hogy területén a migrációt kezelje.

 
30
nov 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság az EU nevében a mai napon jóváhagyta az Ukrajnának nyújtandó új makroszintű pénzügyi támogatási program első, 500 millió EUR összegű kifizetését. Ezzel a kifizetéssel az EU által 2014 óta Ukrajnának nyújtott makroszintű pénzügyi támogatás teljes összege eléri a 3,3 milliárd EUR összeget, amely a nem uniós országoknak nyújtott ilyen jellegű támogatások közül a legnagyobb.

 
28
nov 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság „Tiszta bolygót mindenkinek” címmel ma hosszú távú stratégiát fogadott el, melyben felvázolja a klímasemleges és egyben versenyképes és jövedelmező európai gazdaság 2050-ig történő megteremtéséhez vezető utat.

 
23
nov 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság tegnap kiadott közleményében bemutatta, hogy az európai beruházási terv – a Juncker-terv – az elindítása óta eltelt négy évben miként segítette az európai beruházások fenntartható szintjének helyre állítását.

 
22
nov 2018
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által ma kiadott, „Egészségügyi pillanatkép: Európa” című 2018. évi közös jelentés szerint a várható élettartam folyamatos növekedése lelassult, és továbbra is jelentős különbségek mutatkoznak az országok között és az országokon belül; e téren pedig különösen hátrányos helyzetben vannak az alacsony iskolai végzettségűek. A jelentés az uniós polgárok egészségi állapotára, valamint a 28 tagállam, 5 tagjelölt ország és 3 EFTA-ország egészségügyi rendszerének teljesítményére vonatkozó összehasonlító elemzéseken alapul.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 121

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*