2015 October 10, Saturday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére. Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését. Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket. Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00, Elérhetőségek: 06 36 521 480, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 07
Oct 2015
PDF
Print
E-mail

A földrajzi árujelzések európai uniós oltalmát a mezőgazdasági árukról a helyben, hagyományos módon előállított termékekre és kézműves alkotásokra is ki kellene terjeszteni: ezt kérték a képviselők kedden egy nem törvényerejű állásfoglalásban. A lépés támogatná a helyi gazdaság fejlődését, fokozná a turizmust, hozzájárulna a fogyasztói bizalom növekedéséhez, és segítene megőrizni a helyi kulturális örökséget és a hagyományos technikai tudást.

 
05
Oct 2015
PDF
Print
E-mail

Középiskolások figyelem! Nyerjetek látogatást az egész osztálynak Budapestre, az Európai Unió Házába! Sőt, van egy fődíjunk is! A legjobb videót készítő osztály részt vehet a strasbourgi Európai Ifjúsági Rendezvényen (European Youth Event).

 
01
Oct 2015
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság elfogadta a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó, Magyarország és Szlovákia közötti, határon átnyúló együttműködési programot, amelynek célja a foglalkoztatás fellendítése, a fenntartható turizmus ösztönzése, valamint a mobilitás fokozása új tömegközlekedési összeköttetések és beruházások által a magyar-szlovák határ menti régióban.

 
29
Sep 2015
PDF
Print
E-mail

A külföldi cégekkel, szolgáltatókkal szemben felmerült fogyasztói panaszok rendezése érdekében az Európai Fogyasztói Központhoz is fordulhatnak a magyar panaszosok - hívja fel a figyelmet a központ közleményében.

 
15
Sep 2015
PDF
Print
E-mail

Az uniós belügyminiszterek tegnapi tanácskozásukon támogatásukról biztosították a Bizottság menekültválsággal foglalkozó átfogó menetrendjét. A tagállamok szolidaritásuknak adtak hangot; döntés született 40 000 menekült Unión belüli áthelyezéséről az Európai Bizottság által javasolt és a közeljövőben bevezetendő sürgősségi áthelyezési mechanizmus keretein belül.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 74
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*