2019 September 22, Sunday
Főoldal  //  Heves Megyei Közgyűlés  //  Megyei természetismereti verseny Kiskörén
07
May 2012
PDF
Print
E-mail

kiskore versenyA döntőt – amelynek fővédnöke Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke volt – pénteken tartották Kiskörén, a KÖTI-KÖVIZIG szakaszmérnökségének épületében. A rendkívül szoros küzdelemben a füzesabonyi Tündérrózsák (Teleki Blanka Általános Iskola) csapata győzött. A Heves Megyei Önkormányzat ismeretterjesztő könyvekkel jutalmazta a verseny valamennyi indulóját. A legjobb együttes Tisza-tavi csónaktúrát is nyert.

 

Szabó Róbert értékelő szavai szerint a döntőn kiderült, hogy a versenyzők fiatal koruk ellenére komoly természetismereti tájékozottsággal bírnak, s a lexikális tudás mellett a környezettudatos szemléletük is példamutató. Arra kérte a diákokat, hogy a tanulással és természetes környezetünk tiszteletével egy pillanatra se hagyjanak fel a jövőben.

 

A megyei közgyűlés elnöke látogatása során találkozott Magyar Csillával, Kisköre polgármesterével, akivel a város fejlesztési prioritásairól, valamint a Tisza-tó kiemelt üdülőkörzeti fejlesztési program lehetőségeiről egyeztetett. Megtekintették a település általános iskoláját is, ahol uniós forrás felhasználásával hamarosan teljes körű felújítás kezdődik.

2012.03.23., Forrás: hevesmegye.hu, Fotók: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*