2019 October 19, Saturday
Főoldal  //  Heves Megyei Közgyűlés  //  Életeteket ment az inkubátor
17
Jul 2014
PDF
Print
E-mail

Több kis újszülött első óráit, napjait tette már eddig is biztonságosabbá az az inkubátor, melyet a Heves Megye Napja alkalmából megrendezett jótékonysági adományokból nemrégiben vásárolt a Bugát Pál Kórház. Szó szerint életeket ment, hiszen a koraszülött ellátásban ma már nélkülözhetetlen egy ilyen világszínvonalú inkubátor a gyógyító intézményben.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, minden eddiginél nagyobb adomány, 8 millió 400 ezer forint gyűlt össze még májusban a Heves Megye Napján megrendezett jótékonysági gálán.

A pénzt a Bugát Pál Kórház Alapítványa kapta, amelyből egy, az újszülöttek első napjait segítő inkubátort, CTG készüléket és egyéb a kismamákat, a szülő nőket, az újszülött kisbabákat vigyázó eszközöket vásárolhattak a kórháznak.

- Óriási segítséget jelentett ez az adomány, hiszen saját erőből nehezen, vagy egyáltalán nem tudtuk volna beszerezni ezeket az eszközöket, műszereket. Külön öröm, hogy a születés, az új élet védelme köré csoportosítottuk ezúttal ezt a beszerzést. Mivel a régióban –területen kívülről is- kiemelkedően magas számban választják intézményünket a hölgyek szülésük helyszínéül, ezért fontos, hogy a jövőben a kórházunkat választó kismamák még nagyobb biztonságban tudhatják maguk és a kisbabáik életét. Ezzel a fejlesztéssel az Ő ellátásuk lesz még minőségibb – állítja Weisz Péter főigazgató.

A kórház főigazgatója ezúton is köszöni minden adakozónak az adományt.

- Folyamatosan érezzük a betegeink növekvő bizalmát-elvárását, a gyöngyösi és a térségben élő vállalkozók figyelmét, támogatását. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy munkánkkal kiérdemeljük és megtartsuk ezt a bizalmat. A Bugát Pál Kórháznak kiváló orvosi és szakdolgozói gárdája van. Ahogyan a szakemberek, úgy a fejlesztéseink is a gyógyítást szolgálják – mondta Weisz Péter, főigazgató.

2014. július 17.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*